Számítógépes hálózat építése

 • Szeretné hatékonyabbá tenni cége ügyintézését?
 • Szeretné cége összes számítógépét saját számítógépéről elérni?
 • Adataikat, programjaikat, nyomtatóikat megosztani egymás között?
 • Szeretne notebookjával szabadon mozogni a munkahelyén?

Megoldásunk vezetékes és vezeték nélküli helyi hálózatok tervezése, építése és felügyelete, a legjobb minőségű hálózati elemekből. Ön elmondja igényeit, mi felépítjük hálózatát. Választhatja a már jól bevált kábelezést vagy a kényelmes rádióhullámú technológiát, amellyel irodájának minden számítógépe vezeték nélkül is része lehet vállalati hálózatának. Mindkét technológia alkalmas tetszőleges elhelyezkedésű, akár több telephelyes iroda vagy gyárépület lefedésére is.

Kész hálózatához tetszőleges távközlési megoldást illesztünk, legyen az ADSL, kábelnet vagy egyéb internet csatlakozás. Ön kiválasztja a távközlési szolgáltatást, mi megoldjuk, hogy használni tudja. Egyeztetünk a szolgáltatóval, Önnek kulcsrakész megoldást nyújtunk a kábelezéstől az üzemeltetésig.

Miért szükséges számítógépes hálózat építése cége számára?

 • több számítógép használata esetén elengedhetetlen az adatkommunikáció
 • az irodai munka leegyszerűsödik
 • kisebb az adatvesztés lehetősége
 • az Internet hozzáférés megosztható
 • energia, idő és pénz megtakarítás
 • távoli Virtuális Magánhálózat: VPN

Tartalomjegyzék

Irodák, vállalkozások, intézmények hálózatának tervezése, kivitelezése

Cégünk rövid határidővel vállalja irodák, intézmények számítógépes hálózatának kivitelezését. Ezen tevékenység egyik eleme, a az irodáknak szánt informatikai rendszer elkészítése. A rendszer lényege, hogy a munkaállomások egy közös kiszolgálóra (szerver) lépnek be, minden adattárolás a központi egységen történik. Lehetőség van távoli elérésre, így az adatok a világ bármely pontjáról elérhetőek, kezelhetőek. Minőségi eszközök felhasználásával (DELL, Fujitsu-Siemens, HP, CISCO, Mikrotik) kivételesen stabil, magas rendelkezésre állású hálózatok készülnek.

VPN hálózat

A virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózat. Magánjellegét az adja, hogy a VPN-en keresztülmenő adatok nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított adatcsomagokba vannak becsomagolva. A VPN pl. arra alkalmas, hogy a dolgozó távolról hozzáférjen a vállalatközpont hálózatához. Az Interneten keresztül biztonságos alagút építhető ki a távdolgozó számítógépe és a vállalat központjában működő VPN forgalomirányító között.

Informatikai rendszergazda

Rendszergazda szolgáltatásunk segítségével biztosítjuk vállalkozása informatikai infrastruktúrájának stabilitását és munkatársai támogatását. Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, beleértve a következőket:

Rendszertervezés

Az informatikai rendszerek a modern vállalkozások hatékony és dinamikus működésének legfőbb kulcsai. Megfelelő működésükkel sikereket hozhatnak cégének, az egész termelési, szolgáltatási folyamatokat is tökéletesen szabályozva. A professzionális megoldásokkal működő IT rendszerek előzetesen átgondolt megtervezése így egy olyan stratégiai döntés, amely már alapjaiban befolyásolja az adott vállakozások jövőjét, ezért érdemes hozzáértőkre bízni.

Rendszertelepítés

A rendszertelepítés szolgáltatásba bele tartozik az informatikai eszközök helszíni üzembe helyezése, konfigurálása, beleértve a szerver- és kliens oldali elemeket, hálózati eszközöket, tehát a rendszertelepítés fogalma nem merül ki az operációs rendszer telepítése feladatkörben.

Szerver üzemeltetés

Windows és Linux alapú szerverek üzemeltetése, legyen az helyben telepített kiszolgáló vagy adatparki- illetve virtuális (felhő) infrastruktúrán futó gép. A szerverek és a szervereken futó alkalmazások üzemeltetése magában foglalja az operációs rendszerek (linux, windows) és a tűzfalak telepítését, konfigurálását, frissítését, illetve a folyamatos monitorozást, felügyeletet, és a védelmet a támadások ellen. A szerverüzemeltetés nem csak azt jelenti, hogy igény esetén megvizsgáljuk a felmerült problémát, hanem hogy folyamatosan figyeljük szervereit, mind a hardvereket, mind a futó szoftvereket.

Rendszerüzemeltetés

Egy szervezet működése során a bevezetett informatikai szolgáltatások egyre inkább kritikussá, nélkülözhetetlenné válnak, így a szervezet egyre nagyobb mértékben függ az informatikai szolgáltatások rendelkezésre állásától. Egy jól megtervezett és megfelelő szakértelemmel kialakított infrastruktúra szükséges, de nem elégséges feltétele egy informatikai rendszer hosszú távú megbízható működésének. A rendszerüzemeltetés és támogatás szolgáltatás keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk Ügyfeleink számára:

 • Szerverek és szolgáltatásaik folyamatos rendelkezésre állásának biztosítása, a felmerült hibák kezelése
 • Távfelügyelet: szerverek folyamatos felügyelete és monitorozása
 • Üzemeltetés és karbantartás: szerverek folyamatos ellenőrzése, frissítése, hibaelhárítás, teljesítmény és erőforrás használat trendek elemzése, kliensek frissítése
 • Kliens támogatás: munkaeszközök működésének biztosítása, hibaelhárítás, telepítés, testreszabás
 • Felhasználó adminisztráció
 • Felhasználók támogatása az informatikai eszközök használata során
A rendszerüzemeltetés és támogatás szolgáltatásunk paramétereit és feltételeit minden esetben az adott Ügyfelünk igényei alapján egyedileg testreszabottan határozzuk meg.

Rendszeroptimalizálás

Lassú, megbízhatatlan, instabil jelenlegi informatikai rendszere? Felderítjük okozóját és elhárítjuk a hibát, szükség esetén javaslatot teszünk eszköz vagy szoftver cseréjére, és ezeket üzembe is helyezzük.

Eszköz beszerzés, beüzemelés

Munkánk során gyakran tapasztaljuk, hogy a szakértelem hiánya, akciók, vagy az idő szorítása miatt, a eseti ügyfeleink nem mindig a megfelelő informatikai eszközt szerzik be, és a beüzemelés során szembesülnek ezzel, ami nem kis bosszúságot jelent. Ezért fontos, hogy alaposan, minden részletre kiterjedően felmérjük azt, hogy mire is van szükség, és a megfelelő eszközt vásároljuk meg. Nagy tapasztalattal rendelkező munkatársaink Önöknek is segítenek az igény meghatározásánál, és tanácsot adnak a beszerzést illetően, ezért ha informatikai eszköz beszerzése előtt áll, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a technikai tanácsadóinkkal. A cégünktől beszerzett eszközöket, kedvező feltételek mellett szakszerűen üzembe helyezzük, de természetesen vállaljuk a más beszállítónál, vagy a kereskedelemben beszerzett eszközök szakszerű üzembe helyezését, és használatának betanítását is.

Számítógép hálózat kiépítés

Több számítógép üzemeltetése esetén a gépek között hálózat kiépítése válik szükségessé. Ennek a strukturált hálózatnak a lényege, hogy mindegyik számítógép képes a másikkal kommunikálni, így egymással nemcsak a programokat és az adatokat osztják meg, hanem alkalmasak a közös perifériák és az internet kapcsolat megosztására is. Ha szükséges, a hálózat működéséhez nélkülözhetetlen aktív eszközöket is biztosítjuk (router, switch), beállítjuk.

Szoftver beszerzés, telepítés

Vállaljuk az operációs rendszerektől kezdve mindenféle felhasználói- és kiszolgáló szoftver beszerzését, telepítését Microsoft Windows és Linux platformra egyaránt.

Adatmentési rendszer kialakítás

Ma már szinte minden szervezet, vállalat kritikus mértékben függ informatikai rendszerétől. Ennek pedig legfontosabb, pótolhatatlan eleme az adatkészlet, hiszen minden egyebet újra megvásárolhatunk, azonban adatkészletünk hosszú évek csaknem megismételhetetlen eredménye. Az újra előállítás, visszaállítás csak akkor lehetséges, ha van megfelelő adatmentésre és visszatöltésre alkalmas megoldásunk! Cégünk segít megtalálni az optimális megoldást.

Vírusvédelmi rendszer kialakítás

A számítástechnikai eszközök vírus és kártevő elleni védelmében fontos szerepe van a megbízható vírusvédelmi szoftvereknek. Segítünk a megfelelő szoftver kiválasztásában és beszerzésében, elvégezzük a telepítést és a konfigurációt is.

Tűzfal, illetve internet szűrés

A tűzfal célja a számítástechnikában annak biztosítása, hogy a hálózaton keresztül egy adott számítógépbe ne történhessen illetéktelen behatolás. A tűzfal megpróbálja a privát hálózatot ill. a hálózati szegmenst a nem kívánt támadásoktól megóvni, továbbá szabályozza a különböző megbízhatósági szintekkel rendelkező számítógép-hálózatok közti forgalmat. Munkaállomásonkénti és központosított tűzfal telepítését, beállítását, felügyeletét is vállaljuk.

Tanácsadás, konzultáció

Az Informatikai támogatás keretén belül, teljes körű rendszergazda és IT support szolgáltatást nyújtunk. Legyen szó alkalmi segítségről, vagy hosszú távú együttműködésről. Ügyfeleink számára a mindennapi munkavégzés gördülékenységét és problémamentességét teremtjük meg.