Webtárhely szolgáltatás

Saját készítésű projektjeinkhez (weboldalak, webáruházak, internetes alkalmazások) saját magunk által menedzselt, a kiszolgálandó feladatoknak megfelelően optimalizált, folyamatosan monitorozott és természetesen rendszeres biztonsági mentésekkel rendelkező szervereinken biztosítunk tárhelyet. Nem kívánunk “tömegszolgáltatóvá” válni webtárhely terén, célunk hogy az általunk készített webes szoftverek hatékonyan, gyorsan, biztonságosan, magas rendelkezésre állás mellett üzemelhessenek. Ehhez minőségi hardvereket bérlünk és vásárolunk, a felügyeletet magasan képzett személyzet végzi. Egyedi kérések ennek köszönhetően természetesen megoldhatóak, akár saját virtuális szerver (VPS), akár dedikált hardver erőforrás, vagy akár Docker konténer is ha annyira specifikus az igény.

Az általunk készített és felügyelt rendszerek szeparált, erre a feladatra dedikált hardver erőforrásokon futnak, ezeken a kiszolgálókon nincs “idegen kód”, így a hibásan megírt programkódok nem fenyegetik a rendszer biztonságát és stabilitását. Hibamentes program természetesen nem létezik, ennek megfelelően a védelemre is nagy hangsúlyt fektetünk: viselkedés alapú látogató-szűrés és tiltás, webalkalmazás tűzfal a gyakori támadási minták felismerésére és szűrésére, és természetesen rendszeres biztonsági mentés.

Tartalomjegyzék

Csomag:Megjegyzés:Kapacitás:Időszak:Ár/nettó:Ár/bruttó:
Basic tárhely szolgáltatás500 MB1 év4.252 Ft4.252 Ft
Advanced tárhely szolgáltatás750 MB1 év6.772 Ft8.600 Ft
Pro tárhely szolgáltatás1024 MB1 év8.504 Ft10.800 Ft
Pro Plus tárhely szolgáltatás2048 MB1 év14.173 Ft18.000 Ft
Premium tárhely szolgáltatás3072 MB1 év25.197 Ft32.000 Ft
Premium Plus tárhely szolgáltatás5120 MB1 év39.370 Ft50.000 Ft
WS-2-22db 500MB méretű e-mail postafiók2048 MB1 év26.378 Ft33.500 Ft
WS-2-44db 250MB méretű e-mail postafiók2048 MB1 év26.378 Ft33.500 Ft
WS-4-44db 500MB méretű e-mail postafiók4096 MB1 év52.756 Ft67.000 Ft
WS-4-88db 250MB méretű e-mail postafiók4096 MB1 év52.756 Ft67.000 Ft
WS-5-1010db 250MB méretű e-mail postafiók5120 MB1 év65.945 Ft83.750 Ft

SSL tanúsítványok tárhelyeinkhez

A Let’s Encrypt egy nonprofit Hitelesítés Szolgáltató (Certificate Authority), melyet olyan internetes nagyágyúk alapítottak és támogatnak, mint az Electronic Frontier Foundation (FFF), a Mozilla és az Internet Security Research Group (ISRG). A kezdeményezés célja, hogy mindenki számára ingyenes SSL tanúsítványokat biztosítson, ezáltal téve biztonságosabbá az internetet.

Bár Let’s Encrypt mindenképpen elismerésre méltó munkát végez, az nem titok, hogy kereskedelmi célra továbbra is szükség van a már nagy múlttal rendelkező Hitelesítés Szolgáltatókra. Ezek közé tartozik a Symantec, a Comodo, a GeoTrust, a RapidSSL és a Thawte. Utóbbiak mellett szól az a tény is, hogy az alap titkosítást és domain validálást biztosító tanúsítványaik már rendkívül alacsony áron elérhetőek, s nevük garanciát jelent a netezők többségének.

Ára: egyszeri nettó 3.500Ft telepítési és konfigurálási díj

Mivel a Let’s Encrypt korlátozott erőforrásokkal és infrastruktúrával bír, így néhány nagyon is komoly korlátozást kellett bevezetnie. Az ingyenessége miatt csupán automatizált, alap titkosítást és domainre korlátozott érvényességű (Domain Validated) SSL tanúsítványokat biztosít, kihagyva ezzel számos előnyt, ami az SSL tanúsítványokkal máskor járna. A Let’s Encrypt által kínált modell, az univerzális megoldás minden problémára, nem tökéletes. Egy személyes blognak nyilvánvalóan másféle tanúsítványra van szüksége, mint egy nagyvállalati portálnak.

  • Domain alapú tanúsítvány
  • 2048 bites szabványos SSL-tanúsítvány
  • Megbízható az összes népszerű böngészővel
  • Papírmunka nélkül igényelhető

Ára: évi nettó 5.500Ft, plusz egyszeri nettó 3.500Ft telepítési és konfigurálási díj

  • Domain alapú tanúsítvány
  • 2048 bites szabványos SSL-tanúsítvány
  • Megbízható az összes népszerű böngészővel
  • Papírmunka nélkül igényelhető
  • Ajánlott blogok, közösségi média, személyes oldalak számára

Ára: évi nettó 4.500Ft, plusz egyszeri nettó 3.500Ft telepítési és konfigurálási díj

Domain regisztráció

Definíció: a tartománynév (angolosan domainnév, illetve doménnév) az Internet egy meghatározott részét, tartományát egyedileg leíró megnevezés. A tartománynevek kiosztása és értelmezése a Domain Name System (DNS) szabályai szerint, hierarchikusan történik. A tartományneveket gyakran összekeverik a weblapokkal, webhelyekkel, a webcímekkel (URL) vagy az internetes szolgáltatásokkal, melyek az adott néven (pontosabban az adott névhez tartozó számítógépen) érhetőek el.

Szolgáltatás: a domain név regisztrációja és fenntartása (névszerverek biztosítása) többnyire éves előfizetés keretében zajlik (magyar domain név esetén az első időszak két éves). Domain név igénylés előtt mindenképpen szükséges meggyőződni róla hogy a kiválasztott cím még szabad-e:

Természetesen foglalkozunk nemzetközi domain nevek regisztrációjával is. Egyes országok regisztrációs szabályai eltérnek, így a “szokásos” .com / .net / .org domain nevektől eltérő tartományba bejegyezni kívánt domain nevek regisztrálási feltételeiről érdeklődjön ügyfélszolgálatunkon.

Domain regisztráció.hu.eu.com.net.org
Időtartam2 év1 év1 év1 év1 év
DNS 1-2igenigenigenigenigen
Nettó ár4.724Ft3.937Ft5.511Ft5.511Ft5.511Ft
Hosszabbítás /év3.150Ft3.937Ft5.511Ft5.511Ft5.511Ft

Cloud (felhő)

A hibrid és privát felhő infrastruktúráját kizárólagosan egy szervezet, cég és ahhoz kapcsolódó szervezeti egységek munkatársai használhatják. Az infrastruktúra dedikáltan az adott szervezet használja, nem osztozik más szervezetekkel. Alapesetben szolgáltatóként a virtualizációs rétegig biztosítjuk az infrastruktúrát, amihez igény esetén VPN hozzáféréssel lehet a belső hálózaton elérhető host rendszerhez, vagy védett szolgáltatásokhoz kapcsolódni. Privát és hibrid felhő szolgáltatásunkat mindig személyre szabottan, egyedi ajánlatkérés alapján dolgozzuk ki. Az ajánlatkérésben figyelembe vesszük az igényelt erőforrásokat, saját eszközöket, azok konfigurációs lehetőségeit, üzemeltetési igényt, valamint a rendelkezésre álláshoz szükséges tartalékok biztosítását.

Software as a Service (SaaS)

A felhő alapú szolgáltatások közül az üzleti ügyfelek számára ez a leggyakrabban használt megoldás. Az SaaS lényege, hogy a hagyományos módszerrel szemben itt nincs szükség szoftver saját szerveren történő telepítésére. Az adott szoftver ugyanis közvetlenül a szolgáltató szerveréről futtatható, és a felhasználó gépére telepített kliensprogram vagy egy böngészőprogram segítségével bármikor és bárhonnan online elérhető és használható.

A modell előnye, hogy az összes lehetséges technikai problémát a gyártók kezelik, a felhasználó cég IT csapatának nem kell foglalkoznia a szoftvert kiszolgáló szerverekkel, tárhellyel, verziókövetéssel és a számos, adott esetben eltérő kliens géppel. Vagyis a vállalkozások a SaaS modell segítségével egyszerűsíthetik karbantartást és támogatást, amivel időt és pénzt takarítanak meg.

Nextcloud „felhőtárhely” – SaaS (Software as a service) szolgáltatás

A Nextcloud egy nagyon egyszerűen használható szoftver amivel a számítógépen található fontosabb fájlokat lehet szinkronizálni egy  általunk biztosított tárhelyre, továbbá a fájlokat meg tudjuk azokat osztani harmadik felekkel.

Csomag:Tárhely:Felhasználó:Információk:Havidíj:
Micro100 GBMax. 5 felhasználóDedikált példány, saját domain, SSL3.000Ft
Mini250 GBMax. 10 felhasználóDedikált példány, saját domain, SSL4.000 Ft
Normal500 GBMax. 20 felhasználóDedikált példány, saját domain, SSL, Collabora CODE6.000 Ft
Maxi1 TBMax. 50 felhasználóDedikált példány, saját domain, SSL, Collabora CODE8.000 Ft

Infrastructure as a Service (IaaS)

Az IaaS szolgáltatás nagymértékben skálázható és automatizált informatikai erőforrásokat kínál a felhasználója számára. A segítségével teljesen önkiszolgáló rendszerben lehet igénybe venni, illetve monitorozni számítási-, hálózati- és tárhelykapacitást és egyéb szolgáltatásokat. A modell lehetővé teszi, hogy egy cég bármikor IT kapacitáshoz tudjon jutni, és csak azért az erőforrásért fizessen, amit valóban igénybe is vett – mindezt beruházás nélkül.

Tehát az IaaS valójában szerverkapacitást, tárhelyet, operációs rendszert, hálózatot kínál ügyfeleinek, virtualizációs technológia segítségével. A modell magába foglal minden funkcionalitást, amit egy hagyományos adatközpont biztosít, az eszközök fizikai beszerzése és üzemeltetése nélkül. A teljes rendszert jellemzően egy dashboard felületen vagy API-n keresztül lehet elérni és kezelni: szervereket (processzor teljesítményt és memória kapacitást), tárhelyet és hálózatot igénybe venni és skálázni.

Az IaaS keretében jellemzően a szolgáltató menedzseli a szervereket, merevlemezeket, hálózatot, virtualizációt és a tárhelyet, vagy akár az adatbázisokat. Viszont ebben a modellben a szolgáltatás felhasználója is felel bizonyos technikai paraméterekért, mint például az alkalmazásokért és az adatokért.

Ami az előnyöket illeti, ez a legrugalmasabb felhő alapú modell: a felhasználó teljes kontrollt kap az infrastruktúra felett, saját maga skálázhatja és a költség arányos a felhasznált kapacitással.

Az IaaS egyaránt előnyös lehet startupoknak és kisvállalatoknak, mert informatikai beruházás nélkül használhatják a szükséges erőforrásokat. Ugyanakkor nagy cégek számára is hasznos, a teljes kontroll, a gyors skálázhatóság és a használatarányos költségek miatt.