Számítógépes hálózat építése, rendszerfelügyelet:

  • Szeretné hatékonyabbá tenni cége ügyintézését?
  • Szeretné cége összes számítógépét saját számítógépéről elérni?
  • Adataikat, programjaikat, nyomtatóikat megosztani egymás között?
  • Szeretne notebookjával szabadon mozogni a munkahelyén?

Megoldásunk vezetékes és vezeték nélküli helyi hálózatok tervezése, építése és felügyelete, a legjobb minőségű hálózati elemekből. Ön elmondja igényeit, mi felépítjük hálózatát. Választhatja a már jól bevált kábelezést vagy a kényelmes rádióhullámú technológiát, amellyel irodájának minden számítógépe vezeték nélkül is része lehet vállalati hálózatának. Mindkét technológia alkalmas tetszőleges elhelyezkedésű, akár több telephelyes iroda vagy gyárépület lefedésére is.

Kész hálózatához tetszőleges távközlési megoldást illesztünk, legyen az ADSL, kábelnet vagy egyéb internet csatlakozás. Ön kiválasztja a távközlési szolgáltatást, mi megoldjuk, hogy használni tudja. Egyeztetünk a szolgáltatóval, Önnek kulcsrakész megoldást nyújtunk a kábelezéstől az üzemeltetésig.

Miért szükséges számítógépes hálózat építése cége számára?

  • több számítógép használata esetén elengedhetetlen az adatkommunikáció
  • az irodai munka leegyszerűsödik
  • kisebb az adatvesztés lehetősége
  • az Internet hozzáférés megosztható
  • energia, idő és pénz megtakarítás
  • távoli Virtuális Magánhálózat: VPN

Iroda, könyvelőiroda hálózatának tervezése, kivitelezése

Cégünk rövid határidővel vállalja irodák, intézmények számítógépes hálózatának kivitelezését. Ezen tevékenység egyik eleme, a könyvelőirodáknak szánt informatikai rendszer elkészítése. A rendszer lényege, hogy a munkaállomások egy közös kiszolgálóra (szerver) lépnek be, minden adattárolás a központi egységen történik. Lehetőség van távoli elérésre, így az adatok a világ bármely pontjáról elérhetőek, kezelhetőek. Minőségi eszközök felhasználásával (DELL, Fujitsu-Siemens, HP, CISCO, Mikrotik) kivételesen stabil, magas rendelkezésre állású hálózatok készülnek.

VPN:

A virtuális magánhálózat (Virtual Private Network, VPN) egy számítógéphálózat fölött kiépített másik hálózat. Magánjellegét az adja, hogy a VPN-en keresztülmenő adatok nem láthatók az eredeti hálózaton, mivel titkosított adatcsomagokba vannak becsomagolva. A VPN pl. arra alkalmas, hogy a dolgozó távolról hozzáférjen a vállalatközpont hálózatához. Az Interneten keresztül biztonságos alagút építhető ki a távdolgozó számítógépe és a vállalat központjában működő VPN forgalomirányító között. A VPN kapcsolat nem feltétlenül titkosított, szolgálhat kizárólag az adott kiépített hálózaton folyó forgalmak elkülönítésére. A különböző VPN szolgáltatásokat gyakran beépítik routerekbe, de sok esetben szoftveresen valósítják meg.